Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


Με την απόφαση της Ολομέλειας του εκλεκτικού συνεδρίου στηριζόμενο στους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ. χιλιάδες εργαζόμενοι κυρίως στην καθαριότητα των Δήμων χάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα η απόφαση αφήνει και παραθυράκι για «επιστροφή» χρημάτων για όσο διάστημα εργάστηκαν πέρα του 6μηνου.



Εδώ στη Ζάκυνθο στην ουσία διαλύεται η υπηρεσία καθαριότητας στο νησί αφού είναι υπό απόλυση 20 εργαζόμενοι οι οποίοι είναι και η ραχοκοκαλιά της αποκομιδής απορριμάτων και ανακύκλωσης.

Χθές Τρίτη  20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη για το ζήτημα των χιλιάδων απολύσεων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης ο Υπουργός  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρουσίασε σαν λύση τις 2 μηνες συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων.. Πρότεινε 2576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ  με βάση τα αιτήματα των Δήμων, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική  ευθύνη η  κυβέρνηση για να καλύψει όλα τα κενά των Δήμων με μόνιμους διορισμούς. Επί της ουσίας με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης, απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.


Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις.

Δεν θα περάσει η  κοροϊδία της Κυβέρνησης,  ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για την μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει  τη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

 Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη την νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Το ΕΚΖ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα στο νησί και σε ολόκληρη την χώρα.
Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι του ΦΟΣΔΑ, ενώ καλούμε την δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των εργαζομένων.

Απαιτούμε τώρα από τη κυβέρνηση:
- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ. 
- Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. 
- Μόνιμη και Σταθερή δουλειά!


Από τη Διοίκηση