Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ σε Συνδικαλιστική Σύσκεψη στο Όσλο της Νορβηγίας


Το ΠΑΜΕ συμμετείχε σε Συνδικαλιστική Σύσκεψη που διοργανώθηκε από Συνδικάτα της Νορβηγίας στο Όσλο με θέμα τις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις συνέπειες τους στους εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους το ΠΑΜΕ ανέφερε:
«Εκ μέρους του ταξικού κινήματος της Ελλάδας, του ΠΑΜΕ, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση να συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη συνάντηση. Θεωρούμε ότι πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, αφού ανοίγει τη συζήτηση για την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης και την κλιμακούμενη επίθεση εναντίον των εργαζομένων των χωρών μας.



Η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματά του αντιμετωπίζουν τα εργατικά δικαιώματα όχι από τη σκοπιά των αναγκών της εργατικής τάξης, αλλά από τη σκοπιά των συμφερόντων των επιχειρήσεων και του μονοπωλιακού ανταγωνισμού. Η πολιτική της ΕΕ στόχο έχει το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Πρέπει να προβληματιστούμε, θα ήταν τέτοια η επίθεση, τέτοιες οι απώλειες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, αν δεν κυριαρχούσαν στα συνδικάτα η γραμμή της ΣΕΣ; Με γραμμή υποταγής στο μονόδρομο της ΕΕ, στην πολιτική ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ρίχνει όλο και περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.

 Θα ήταν άραγε τόσο δύσκολη η κατάσταση για τους εργαζόμενους της Ευρώπης αν η επίθεση των Κυβερνήσεων και των μονοπωλίων έβρισκε απέναντι της μια εργατική τάξη οργανωμένη, μαχητική, σε συνδικάτα μαζικά, αγωνιστικά και όχι γραφειοκρατικά, συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό και όχι συνδικάτα υπηρέτες των αφεντικών;


Έχοντας ως βάση την σπουδαία ιστορία και την πλούσια εμπειρία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε τις μάχες μας με κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης κατά των μονοπωλίων, κατά των πολυεθνικών, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των εργατικών οικογενειών, να ανοίξουμε νέα αγωνιστική πορεία, με τελικό στόχο ο πλούτος να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.»